از مزایای آنلاین شدن کسب و کار می توان به ارزان و اقتصادی بودن آن، معرفی خدمات در سطح جهانی،بدون محدودیت مکان و صرفه جویی در زمان اشاره کرد. برای استفاده کردن از خدمات آنلاین باید از درگاه های پرداخت اینترنتی برای انتقال وجه استفاده کرد. در ادامه به مفاهیم پرداخت اینترنتی و درگاه پرداخت می پردازیم.
پرداخت اینترنتی
اطلاعاتی مانند شماره حساب، شماره کارت، موجودی حساب و …. برای هر بانک در یک سرور مرکزی نگهداری میشوند. صاحبان مشاغل، قراردادی با شرکت های واسطه برای داستن درگاه پرداخت می بندند. شرکت های واسطه با بانک ها به جهت انتقال وجه قراردادی عقد می کنند و سپس این خدمات را در اختیار سایت های کسب و کار آنلاین قرار می دهند. پس از آن متقاضی خدمت با استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی، بعد از انتقال وجه خدمت مورد نظر را دریافت میکنند. عدم نیاز به حضور در بانک ها، صرفه جویی در مصرف کاغذ و صرفه جویی در زمان از مزایای پرداخت اینترنتی است.
درگاه پرداخت
شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت وظیفه ارائّه خدمات پرداخت را دارند و درگاه های پرداخت توسط این شرکت ها حمایت می شوند. در حال حاضر تعداد آن ها در ایران به سیزده تا میرسد و هر کدام با چندین بانک قرارداد دارند. برای نمونه می توان به شرکت پادیاو پی معرفی نمود.
درگاه پرداخت، نسل سوم درگاه ها یا پورتال هاست که به کمک تجارت الکترونیک آمده و با داشتن کارت بانکی عضو شبکه شتاب، رمز دوم و CVV2 میتوان، واریز وجه، برداشت وجه، عملیات موجودی حساب و کارهای بانکی از این قبیل را انجام داد.
درگاه پرداخت نقش مهمی در پردازش معاملات بین مشتریها و صاحبان کسب دارند و همچنین برای حفظ اطلاعات مشتری، آنها را رمز گذاری میکنند. نحوه کارکرد بدین صورت است که متقاضی محصول یا خدمتی را در سایت پذیرنده انتخاب کرده و پس از انتخاب دکمه خرید، وارد صفحه پرداخت میشود. پس از وارد کردن اطلاعات حساب با انتخاب دکمه پرداخت و در نهایت تکمیل فرآیند خرید، انتقال وجه انجام می شود. خدمات پرداخت آسان پی یکی از معتبر ترین درگاه های پرداخت است که علاوه بر ایمن بودن، از محیط ساده ای برای انجام تراکنش برخودار است.
توجه داشته باشید که با توجه به اهمیت ایمن بودن فرآیند پرداخت و همچنین سواستفاده های اینترنتی باید صفحه درگاه، تحت دامنه شاپرک باشد.
انواع درگاه پرداخت:
۱- درگاه های پرداخت با مجوز psp که به صورت رسمی اجازه ارائه خدمات پرداخت اینترنتی دارند و همچنین معتبرترین ارائه کننده های درگاه پرداخت هستند و هر پرداخت اینترنتی باید توسط درگاه یکی از این شرکت ها انجام شود.
۲- درگاه های پرداخت واسط یا متمرکز کننده های پرداخت،سایت هایی هستند که با بستن قرارداد با یک گروه،پرداخت را از آن ها دریافت و در اختیار مشتری قرار می دهند. از ویژگی های مهم درگاه پرداخت واسط این است که گرفتن درگاه از آن ها نیازمند مدارک کمتری نسبت به درگاه های پرداخت با مجوز است. از دیگر ویژگی های این درگاه ها،امکان تسویه حساب در کمتر از بیست وچهار ساعت است. این درگاه ها بر روی هر تراکنش بانکی شما بین ۵/۰ تا دو درصد کارمزد دریافت می کنند. متاسفانه به دلیل سواستفاده های پیش آمده و تراکنش های غیر قانونی، نظام بانکداری ایران سخت گیری بیشتری را نسبت به این درگاه ها اعمال کرده و حتی بسیاری از آن ها را مسدود و غیرفعال کرده است.
۳- بانک ها با قرارداد پیمانکاری که باید با یکی از شرکت های دست اول که دارای مجوز PSP هستند قرارداد پیمانکاری ببندند و این شرکت ها موارد مربوط به پرداخت اینترنتی را برای بانک انجام دهند زیرا که خود بانک هایی که مجوز PSP ندارند نمی توانند مستقیما درگاه پرداخت داشته باشند. تفاوت اصلی این گروه با گروه اول این است که تسویه حساب و پول پرداختی شما به این بانک واریز می شود.
ویژگی های یک درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
- امکان انجام تراکنشهای خرید، پرداخت قبوض، شارژ آنی سیم کارت تلفن همراه
- امکان انجام پرداخت قبوض به صورت گروهی
- سامانه گزارش گیری آنلاین
- امکان ارائه وب سرویس نمایش گزارش تراکنشها به صورت آنلاین
- امکان انجام عملیات خرید با شناسه اختصاصی
- امکان پیاده سازی آسان و سریع در انواع محیطهای مدیریت محتوای تحت (CMS)
- امکان پیادهسازی در محیطهای (Net , Java)
- امکان استفاده از نشان اختصاصی توسط پذیرنده
- امکان استفاده از درگاه امن (به صورت رمزنگاری شده
- ثبت نام رهگیری دریافت درگاه در سریع ترین زمان ممکن
امتیاز شما به این مطلب